Dizabilitate

Dizabilitatea unei persoane poate fi vizibilă, dar și invizibilă, permanentă sau temporară, fizică sau mentală, respectiv se referă la orice condiție care are impact major asupra funcționării și activității de zi cu zi.

                                  

Definitii ale dizabilitatii

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (2001), dizabilitatea este reprezentată de orice restricție sau lipsă rezultată în urma unei deficiențe, a capacității, abilității, de a îndeplini o activitate în maniera sau la nivelul considerat în limite normale pentru o ființă umană.
La nivelul Uniunii Europene, dizabilitatea este considerată o problemă a întregii societăți și presupune adaptarea continuă în toate dimensiunile vieții pentru primirea și menținerea persoanelor cu dizabilități în dinamica vieții sociale.

Premii / Distincții / Recunoaștere
În anul 2016, Universitatea de Vest din Timișoara a primit LOCUL III la GALA PREMIILOR DE ACCESIBILITATE WEB organizat de Fundația EOS în colaborare cu Asociația pentru ...

Acceseaza
În anul 2015, pentru marcarea eforturilor în acest domeniu, Universitatea de Vest din Timișoara a primit distincția de „Cea mai accesibila universitate” din partea Centrului Euroregional pentru ...

Acceseaza

Font Resize
Contrast